Voordelig geld lenen

Voordelig geld lenen

Onlangs heeft de overheid geld lenen goedkoper gemaakt. Dit na advies van het NIBUD. Ondanks deze maatregel is lenen soms nog erg duur, naast dat is het afwachten of alle kredietverstrekkers er gehoor aan geven. In deze blog de adviezen hoe je wel voordelig geld kan lenen.

Lage rente

Feit is dat de rente historisch laag is. Hierdoor was het voor de overheid in zekere zin eenvoudig om in te grijpen in de rente tarieven. En ondanks de verlaagde rente blijft rood staan op de betaalrekening bij de bank en kopen op afbetaling bij een online shop duur. De reden is dat kleine leningen duurder zijn dan grote leningen. Hierdoor kan het wel eens interessant zijn om al de kleine leningen te vervangen voor één grote lening. Later in deze blog meer informatie over waar snel een lening aanvragen mogelijk is om van die dure kredieten af te komen.

Let op waar je leent

Geld lenen is een kwestie van goed vergelijken en het uitkienen. Je moet dan ook nooit in een impuls een beslissing nemen. Bij autodealers zie je bijvoorbeeld wel eens van die aanbiedingen die je maar beter na kan rekenen. Al snel kom je erachter dat een private lease constructies of een koop nu betaal later actie op de lange termijn duur lenen is. Maar let ook op met het online shoppen. De rente kan dan wel afgetopt zijn op maximaal 10% maar wie zegt dat er geen bijkomende kosten zijn? Daarbij is 10% nog steeds een forse rente. Maar ook op meer plekken als bij die autodealer en online shop kan het voordeeltje op de lange termijn onvoordelig uitpakken.

Lening aanvragen

Bij een het aanvragen van een lening komt eerst de lening vergelijken. En hierin is veel voordeel te halen. Stel; het is een grote lening voor bijvoorbeeld een caravan. Dan kan het interessant zijn om iets meer te lenen dan wat de caravan kost als bijvoorbeeld je bankrekening in het rood staat. Dan los je met die goedkope lening die dure lening af, en een grote lening; daarover gaat echt geen 10% rente. En zo op die manier kun je het uitkienen en voordeel halen. Leningen vergelijken, maar ook afsluiten, gaat veilig en snel via leningen.nl en dan heb je gegarandeerd voordeel. De rente is immers laag, er is inflatie dus wat je nu koopt is over een tijdje duurder, en de kosten van de leningen zijn transparant. Zo kun je kopen wat je graag wil hebben, en ben je van de dure leningen af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*