Rente vergelijken als je een hypotheek af wilt sluiten

Zoals bekend betaal je rente over een lening die je afsluit, dus ook als je een hypotheek in Winschoten afsluit. Er is niet één soort rente, er zijn verschillende mogelijkheden mogelijk. Het is uiteraard belangrijk om de rentes per aanbieder en per rentevorm met elkaar te vergelijken om zo tot de beste keuze te komen.

Rente kan stijgen gedurende de looptijd van de lening

Kies je bijvoorbeeld voor een variabele rente, dan kan het zomaar zijn dat de rente gedurende de looptijd van de lening omhoog gaat. Verder kun jij je afvragen bij welke rente je nou profiteert van belastingvoordeel. Bij het vergelijken van de verschillende mogelijkheden is het goed om je eigen situatie in kaart te hebben. Hoeveel wil je lenen, hoe wil je afbetalen en welke rentevorm past het best bij jouw situatie? Het zijn vragen die allemaal belangrijk zijn als je kiest voor een rentevorm. Eigenlijk kun je pas goed de rente vergelijken als je het exacte leenbedrag weet. Dan pas kun je zien welke aanbieder het goedkoopste rentepercentage aanbiedt.

Vaste en variabele rente

Rentes vergelijken is zeer de moeite waard. Zeker als het gaat om hypotheken, persoonlijke leningen en kredieten dan zijn de rentepercentages nogal eens verschillend. Er kunnen soms grote verschillen ontstaan. De looptijd van een lening speelt ook een rol bij de hoogte van het percentage. De bank loopt een groter risico bij een langere looptijd. En hoe zit het dan precies met het verschil tussen een vaste en een variabele rente?

Hulp bij het maken van goede keuzes

Een vaste rente staat vast voor een afgesproken periode. Vaak ligt het rentepercentage dan hoger dan de variabele rente van dat moment. Bij een vast percentage weet je echter precies waar je aan toe bent. Bij een variabele rente ligt dat anders. Welke rente je kiest ligt sterk aan jouw persoonlijke situatie. De schommelingen in de rentepercentages zijn niet te voorspellen, zelfs niet door een specialist als Schonewille & Ter Harkel. Wel kunnen zij je alles vertellen over de verschillen in rentepercentages en helpen bij het maken van een goede keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*