Is online marketing een waardevolle investering voor mijn bedrijf?

Is online marketing een waardevolle investering voor mijn bedrijf?

De jaren 2020 en 2021 zullen voor waarschijnlijk iedere startende, maar ook gevestigde ondernemer in de boeken gaan als bijzondere jaren. De corona pandemie heeft in vele gevallen geleid tot onzekere tijden voor vele ondernemers. Misschien heb jij personeel moeten ontslaan of ben je geforceerd om een compleet andere koers te gaan varen. Iedere ondernemer heeft zo zijn eigen verhaal en keuzes gemaakt om hopelijk toch een positieve draai te geven in zijn of haar organisatie. 

Een nieuwe investering is spannend 

Zo begrijpen wij dat investeren in nieuwe dingen dan ook spannend zijn. Met de corona-maatregelen is de fysieke deur voor veel ondernemers dicht gegaan. Vandaar dat er naar nieuwe mogelijkheden gezocht moesten worden zoals het starten van een online website of webshop. Voor de ondernemers waarbij deze actie nog in de kinderschoenen staat komen wellicht veel nieuwe dingen op je af. Waar laat ik een website maken? Waar besteed ik de hosting uit? Ben ik online vindbaar voor mijn doelgroep? Voor het laatste punt leggen wij in deze blog uit dat het online vindbaar zijn voor jouw doelgroep van absoluut belang is voor het genereren van omzet.  

Welke kanalen moet ik inzetten om online vindbaar te zijn? 

Er zijn verschillende kanalen oftewel ‘disciplines’ om beter vindbaar te zijn voor jouw doelgroep. Je wilt uiteindelijk dat jouw doelgroep conversies gaat verrichten op jouw website. Hiervoor moet je eerst een goede website hebben. Deze moet vervolgens zo goed mogelijk ingericht zijn zodat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren. Dit verhoogt eveneens de kans dat zij converteren. Dit heet ook wel: ‘conversie optimalisatie‘. Oftewel het zo goed mogelijk inrichten van jouw website. Het trekken van bezoekers naar jouw website kan op verschillende manieren.  

Een eerste voorbeeld is e-mail marketing. Hier kun je jouw database klanten precies informeren met hetgeen wat jij kwijt wil aan informatie. Dit allemaal met de hoop dat jouw doelgroep doorklikt voor het kopen van een product of dienst. Ten tweede is het inspelen op de zoekmachine een potentiële kans voor het vindbaar zijn voor jouw doelgroep. Dit kan doormiddel van Google advertenties of inzetten van organische zoekwoorden (SEO).  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*