Groeien met je bedrijf, makkelijker dan het lijkt

Iedere zzp’er of ondernemer wil altijd blijven groeien met zijn of haar bedrijf. Dit hoeft niet per se te betekenen dat je een groter bedrijfspand moet hebben met meer personeel erin, maar wel dat je meer opdrachten binnenkrijgt, meer klandizie hebt en dus meer winst maakt. Deze groei kan komen door veel externe factoren, maar veel zaken heb je ook in eigen handen. En dat vaak zonder dat je er misschien bij stilstaat. Wil jij nu ook kunnen groeien met jouw onderneming en daardoor succesvoller worden? Bekijk dan deze tips om slechts met een kleine inbreng er zelf voor te zorgen dat je stijgt op de ondernemende ladder.

Investeren, investeren, investeren

Het klinkt misschien wat gek of eng, maar om meer winst te kunnen maken moet je meer investeren. Geld moet rollen, helemaal in een onderneming. Durf daarom te investeren om later meer geld te verdienen. Investeer in personeel, om meer opdrachten tegelijk aan te kunnen nemen. Investeer in een auto, om beter bij je klanten en opdrachtgevers te komen. Investeer in je opleidingen, waardoor je je kennisniveau op peil houdt en je dieper en breder aan het werk kunt. Alle kleine investeringen die je nu doet, komen in de nabije toekomst enorm van pas.

Ga met de tijd mee

Stilstaan is achteruitgaan in de steeds veranderende wereld. Daarom is het belangrijk de trends in de gaten te houden voor zowel jouw bedrijfstak als in het algemeen. Denk hier bijvoorbeeld aan je apparatuur. In een tijd waar alles snel moet gaan, kun je niet meer vertrouwen op een oude pc waar het nog tien minuten duurt voordat die is opgestart en je op internet kunt zitten. Zorg er daarom voor dat de zaken waar je altijd op moet kunnen rekenen je niet tegenwerken je werk te kunnen doen of je deadlines te halen.

Houd je klanten tevreden

Niet alle investeringen hoeven direct om geld te gaan. De belangrijkste investering is namelijk in je klanttevredenheid. Als je klanten tevreden zijn over je werk, zullen deze vaker terugkomen en aan andere mensen je diensten aanbevelen. Mond-tot-mondreclame is de beste manier van reclame, en dat terwijl je er geen cent extra aan uit hoeft te geven.

Met een paar kleine aanpassingen kun je dus snel met je bedrijf groeien. Hoe beter je op de bovenstaande punten let, hoe eenvoudiger het gaat worden boven de concurrentie uit te komen en misschien wel mee te spelen met de grote jongens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*