4 tips voor beginnen met beleggen

beginnen met beleggen

De financiële toekomst voorspellen kan niemand. Of je nou beginner bent of ervaren belegger. Echter hebben ervaren beleggers wel veel meer kennis en ervaring om de beurs te voorspellen. Om jou als beginnend belegger op weg te helpen hebben we 4 tips voor je op een rijtje gezet in dit artikel. Lees snel verder voor 4 tips voor beginnen met beleggen.

Tip 1. Bepaal je eigen strategie

Ga je dit jaar voor het eerst beleggen? Dan is het belangrijk om een goed en duidelijk plan te maken. Natuurlijk begin je dan bij stap één en dat is het bepalen van het maximale bedrag dat je wilt beleggen. Vervolgens stel je jezelf de vraag hoelang je dit geld kunt missen, hoeveel rendement je wilt en hoeveel risico je wilt nemen. Ons advies is altijd om niet al je spaargeld te beleggen. Hou altijd een financiële buffer voor onvoorziene uitgaven.

Tip 2. Volg niet blindelings voorspellingen

Voorspellingen en adviezen moet je nooit blindelings volgen. Sterker nog, neem ze met een korrel zout. Adviezen van ervaren beleggers zijn leuk om te lezen, maar laat je er niet te veel door beïnvloeden. De beurs is niet voorspelbaar, dus adviezen kunnen net zo vaak niet uitkomen als wel.

Tip 3. Beleg voor de lange termijn

Beleggen gaat om de lange termijn. Je wilt natuurlijk op lange termijn vermogen opbouwen. Buy-and-hold is in de meeste gevallen de meest winstgevende strategie. Als je kijkt naar de beurs van de afgelopen 50 jaar, dan zie je een duidelijke trend naar boven. Op lange termijn kan je dus zeker rendabel beleggen.

Tip 4. Spreiding

Het spreiden van je beleggingen is verstandig. Je zet je geld nooit op één paard natuurlijk. Daarom is ons advies: spreid je beleggingen op verschillende beleggingscategorieën en in verschillende markten.

Je bedrijf laten groeien? 3 bruikbare tips!

bedrijf laten groeien
bedrijf laten groeien

Als ondernemer wil je natuurlijk niets liever dan succesvol zijn in wat je doet. En dat je dit bent, blijkt wel aan de toename van vaste klanten. Jouw onderneming wordt gewaardeerd om zijn knowhow én vakkundigheid. Uiteraard smaken deze positieve ontwikkelingen naar meer. Je wil jouw doelgroep nog beter kunnen bedienen door de diensten die je aanbiedt uit te breiden. Je stroomt over van energie, je plan van aanpak ligt klaar en je bent voorbereid op de volgende stap om je bedrijf te kunnen laten groeien. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

1. Leren delegeren

De groei van jouw onderneming is onlosmakelijk verbonden met het uit handen geven van bepaalde taken. Want, groei vergt nou eenmaal ook het samenstellen van een team. Misschien heb je al personeel in dienst, of overweeg je deze aan te nemen. In beide gevallen is het van groot belang dat je leert om te delegeren. Hiermee voorkom je dat je straks naast bedrijfseigenaar ook manager wordt waardoor je juist meer werkdruk creëert in plaats van minder. Als je jouw onderneming wilt laten groeien, is het dus ook van belang om zaken los te kunnen laten. Controle houden op afstand is vaak meer dan voldoende.

2. Groeien met een zakelijke lening

Groei betekent investeren. Niet alleen in het aannemen van personeel, maar bijvoorbeeld ook in het uitbreiden van je machinepark, bedrijfswagens of nieuwe bedrijfsruimte. Zakelijke leningen kunnen daarbij uitkomst bieden. Ze geven je de financiële ondersteuning die je als groeiend ondernemer nodig hebt. Een goed bedrijfsplan helpt je daarbij. Zo weet je precies waarin je moet investeren om te kunnen groeien, welk doel je voor ogen hebt én hoe je deze moet bereiken. Een zakelijke financiering is een belangrijke pijler als het aankomt op bedrijfsgroei.

3. Samenwerken is key

Samenwerkingen laten je bedrijf groeien. Op deze manier hoef je als ondernemer het wiel niet opnieuw uit te vinden, terwijl je toch kunt profiteren van andermans specialisaties. Gun je elkaar als ondernemer onderling de winst, dan heeft dit een positieve invloed op de groei van je bedrijf. Daarbij kun je jouw klanten door deze samenwerking nog beter van dienst zijn. Het mes snijdt hier dus overduidelijk aan twee kanten.

3 tips om je hypotheekrente te verlagen

Bij het afsluiten van een hypotheek zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheekvorm, de hypotheekrente, enzovoorts. In dit artikel geven we je drie tips, die kunnen helpen bij het verlagen van de hypotheekrente. Je wilt immers zo goedkoop mogelijk lenen, wanneer je op het punt staat om een nieuwe woning te kopen. Ook daarna wil je profiteren van de laagst mogelijke rente voor je hypotheek.

Tip 1: vergelijk verschillende hypotheekverstrekkers

Het vinden van de goedkoopste hypotheekverstrekker is steeds makkelijker geworden. Er zijn op internet tools te vinden, waarmee je de hypotheekrente van verschillende kredietverstrekkers met elkaar kunt vergelijken. Je maximale hypotheek berekenen is niet alleen interessant om hypotheekverstrekkers te vergelijken. Ook geeft het je een goed beeld van het type woning, waar je naar kunt zoeken.

Tip 2: kies voor een hypotheek oversluiten

Wanneer je eenmaal een hypotheek hebt afgesloten, wil je blijven profiteren van een aantrekkelijke hypotheekrente. Om deze reden kan het slim zijn om af en toe te overwegen, een lopende hypotheek te oversluiten. Een hypotheek oversluiten betekent dat je een nieuwe hypotheek afsluit bij een kredietverstrekker. Met deze nieuwe hypotheek, die logischerwijs tegen een lagere rente wordt afgesloten, kun je de lopende hypotheek in een keer afbetalen. Houd er rekening mee, dat er in sommige gevallen een boete betaald moet worden om versneld af te kunnen lossen.

Tip 3: vergelijk verschillende hypotheekvormen

Het vergelijken van verschillende hypotheekvorm van zal de hypotheekrente niet direct verminderen. Het heeft echter wel invloed op de rente die je in totaal betaalt! Het kan slim zijn om in de eerste maanden veel geld af te lossen. Op deze manier betaal je over de gehele looptijd van je hypotheek minder rente, dan wanneer je maandelijks een gelijk bedrag zou aflossen. Een hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen.

Tips voor jouw start-up

Steeds meer mensen beginnen voor zichzelf. Nieuwe start-up bedrijfjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Om jouw eigen start-up tot een succes te maken, moet je investeren in je bedrijf en in jezelf. In dit artikel lees je een aantal tips die bijdragen aan het succes van jouw start-up.

Weet wat je wil

Een open deur, maar toch een grote valkuil. Zorg ervoor dat je duidelijk voor ogen hebt wat je met je bedrijf wil bereiken. Je moet duidelijk je missie voor ogen hebben. Stel hiervoor een meerjarenplan op, zodat je altijd een kompas hebt.

Werk aan je bedrijf

Zorg ervoor dat je goed in de gaten blijft houden of je bedrijf nog altijd de juiste koers vaart. Besteed hier goed de tijd aan en richt je niet alleen op de werkzaamheden binnen het bedrijf. Blijf denken aan de toekomst!

Zakelijke lening

Voor het opzetten van een start-up heb je natuurlijk kapitaal nodig. Niet iedereen is in de luxe positie dit volledig zelf te kunnen bekostigen. Gelukkig zijn er hiervoor verschillende manier voor zakelijk lenen. Met deze lening geef je je start-up een mooie boost en kun je een goede start maken.

Zoek een nieuwe markt

Hoe goed je idee ook is, een markt vol concurrenten verkleint je kans van slagen. Probeer het gouden ei te vinden met een markt of product, waar je weinig of geen concurrentie hebt. Op deze manier kun je alle aandacht in het begin richten op je bedrijf en hoe je niet aan een concurrentieslag te denken.

Leer van anderen

Vraag gerust anderen om hulp. Niemand weet alles namelijk zelf. Dit kan een expert zijn, maar ook een mede-oprichter of zelfs een klant. Ieder advies helpt jou en je bedrijf verder te groeien om je doelen te behalen.

Met deze tips kun je aan de slag om je (zakelijke) dromen waar te maken. Succes komt echter niet vanzelf. Blijf gefocust op je doelen en heb plezier in wat je doet! Het geeft je geen garanties, maar het vergroot je kansen absoluut.

Leen geld tegen een lage rente

Geld lenen voor een hypotheek, verbouwing, auto of opstart van een bedrijf kan erg duur uitvallen. Dit komt meestal door de hoge rente die hieraan vast hangt. Het lenen van geld kan echter ook tegen een lage rente. Om deze te vinden kan je verschillende banken tegen elkaar vergelijken. Wil je snel geld lenen tegen de laagste renten? Kijk dan eens op Direct-geld.com.

Geld lenen in 5 stappen

Ben je op zoek naar een persoonlijke lening, doorlopend krediet, minilening of creditcard? Dan is het belangrijk dat je even kijkt naar de mogelijkheden en rentestanden die hiervoor gelden. Met de volgende vijf stappen kan je er snel achter komen welk leenbedrag en welke bank het meest geschikt is voor jouw lening.

1. Kies de vorm die bij je past

Welke soort lening heb je nodig? Kies de leenvorm en ga verder naar stap 2.

2. Bepaal de hoogte van je lening

Hoe veel geld heb je nodig om te doen wat je zo graag wil doen? Stel jezelf deze vraag en verdiep je eens in alle kosten die hierbij komen kijken. Aan de hand van je conclusie weet je ook welk geldbedrag jij dient te lenen.

3. Vergelijk alle aanbieders

Om de beste rente te kunnen vinden die bij je past is het aan te raden om aanbieders met elkaar te vergelijken. Soms past de bank met de laagste rente niet het beste bij je vanwege randzaken. Lees dus vooral de kleine lettertjes en vergelijk alles met elkaar.

4. Vraag een offerte aan

Ben je eruit welke lening je nodig hebt en bij welke bank(en) je een lening zou willen afsluiten? Vraag dan een offerte aan bij deze banken.

5. Direct het geld op je rekening

Afhankelijk van je BKR-status kan het geld ontzettend snel op je rekening staan. Een lening aanvragen met een BKR-registratie is wel wat lastiger dan zonder registratie. Echter, het hoeft niet in de weg te zitten om een lening af te sluiten.

Wil je snel geld lenen? Dan is Direct-geld.com de ideale website voor jou. Neem eens een kijkje op de website en vergelijk verschillende aanbieders voor de beste lening!

Mogelijkheden van een accountant uit Zwolle

Een accountant uit Zwolle kan u helpen met het controleren van uw financiële administratie. Of het nu gaat om de dagelijkse administratie, of een jaarrekening, met de hulp van een professional weet u zeker dat het goed gebeurt. Het is bij kleinere bedrijven een welbekend fenomeen dat de facturen in het laatste kwartaal nog wel eens blijven liggen. Zo rond kerst moet dan flink worden ingehaald om de jaarrekening op te maken. Ook bij dit ‘achterstallig onderhoud’ kan een accountant uit Zwolle u van dienst zijn. Zo zorgt u ervoor dat het financiële plaatje tijdens de jaarwisseling helemaal compleet is!

De koude cijfers en rendementsverbetering

De meeste bedrijven houden hun administratie goed op orde. Dit laten ze bijvoorbeeld doen door een interne afdeling, met bekwaam personeel. Een accountant uit Zwolle kan echter meer doen dan het bekijken van de koude cijfers. Hij of zij ontwaart het verhaal achter de cijfers, waardoor ook duidelijk wordt waarom u dat kwartaal wat minder winst heeft gemaakt, of waarom de kosten zijn gestegen. Door de nadruk te leggen op het proces, is er ook de mogelijkheid voor rendementsverbetering. Een accountant uit Zwolle is dus niet alleen bekend met alle wettelijke regels, maar richt zich ook specifiek op uw organisatie. Waar kunt u stappen maken?

Een diverse dienstverlening

Een accountant in Zwolle heeft een zeer divers takenpakket. Hij of zij kan u helpen bij het opstellen van een jaarrekening, maar kan ook assisteren in het bijhouden van de complete administratie. Ook een audit behoort tot de mogelijkheden, waarbij de bestaande werkwijze tegen het licht wordt gehouden. Hierdoor krijgt het bedrijf inzicht in de alternatieve mogelijkheden, wat op termijn kan leiden tot geldbesparing. Verder kunt u ook voor specialistische kennis bij een accountant in Zwolle terecht. U kunt dan denken aan overnamebegeleiding, het begeleiden van automatisering of bedrijfseconomische kwesties die veel impact hebben op de koers.

Op de hoogte van het laatste nieuws

Accountancy is een zeer divers vakgebied. Ieder jaar worden nieuwe, efficiëntere methodes opgesteld om de administratie bij te houden. Ook veranderingen vanuit de overheid zijn van belang. Deze kunnen bijvoorbeeld invloed hebben op de manier waarop financiële gegevens bewaard moeten worden, of de manier van aanlevering. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de sector? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van KRC Van Elderen. Dit accountantskantoor in Zwolle is helemaal up-to-date en helpt u graag met het versterken van uw financiële positie!

Zet de eerste stap!

Groeit uw bedrijf sterker dan verwacht, of verliest u langzaam het overzicht? Neem dan contact op met KRC van Elderen om de administratie van uw bedrijf op orde te houden. U kunt die eerste stap niet vroeg genoeg zetten! Een ervaren accountant uit Zwolle zal vervolgens samen met u de bestaande situatie analyseren en daar een concreet plan bij opstellen. Zo weet u zeker dat u zorgvuldig aangifte kunt doen, of een accurate jaarrekening kunt deponeren bij de Kamer van Koophandel. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden kunt u terecht op de site!

Top