3 redenen waarom het zo belangrijk is om je administratie goed bij te houden

Administratie, misschien niet je favoriete hobby, maar we kennen het allemaal. De administratie is wel belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van jouw bedrijf. Hier lees je 3 redenen waarom het zo belangrijk is je administratie goed bij te houden. 

Problemen met je geldzaken 

Administratie is een belangrijk begrip voor je geldzaken, Als je de administratie links laat liggen, kan dit grote gevolgen hebben voor jouw bedrijf. Kijk maar eens wat er allemaal administratief voor een bedrijf moet gebeuren; loonadministratie, salarisadministratie, omzetbelasting, loonheffingen, inkomstenbelasting, btw-aangifte, vennootschapsbelasting (indien van toepassing) erf- en schenkbelasting, en dit is nog lang niet alles. Veel hé? Je kan je wel voorstellen dat het erg belangrijk is dat dit allemaal goed wordt ingevoerd en verwerkt. Het is dan ook zeer zeker belangrijk dat je de goede kennis en systemen hebt om dit te doen. Je kunt hier overigens natuurlijk ook altijd advies over krijgen, bij bijvoorbeeld: Fiscaal advies Groningen.  

Zonder administratie een hoop chaos 

Eigenlijk komt het een klein beetje op hetzelfde neer als het puntje hiervoor. Een bedrijf kan niet blijven bestaan als de administratie niet goed op orde is. Het is dus vooral ook belangrijk dit goed bij te houden, voordat het allemaal te veel wordt. Veel bedrijven zijn failliet gegaan, doordat ze hun administratie niet meer op orde hadden en uiteindelijk te veel werd. Het is dus zeker belangrijk dat jij jouw administratie goed plant en dit niet links laat liggen. Neem bijvoorbeeld een vaste dag in de week om dit te doen, of laat het uitbesteden zodat je zeker weet dat alles in orde is.  Administratiekantoor Groningen kan de administratie uit handen nemen. Het is wel belangrijk dat je de goede kennis en systemen hebt voor het invoeren van je administratie. Ook bij een beginnende onderneming is dit zo. Als startend bedrijf heb je minder administratie te doen dan een bedrijf dat al 10 jaar bestaat, maar voor startende bedrijven is het erg belangrijk een hoop kennis op te doen.  

Zonder administratie geen personeel meer in dienst 

Dit is misschien wel de meest logische, maar als zonder loon en –salarisadministratie geen personeel. Als je personeel namelijk niet uitbetaald wordt, of telkens te laat ze hier ook snel zat van zijn. Ook voor je personeel is het dus belangrijk dat de administratie goed en tijdig is geregeld. 

Vergelijk de rente als je een hypotheek afsluit

Als je een hypotheek afsluit, dan verdiep jij je uiteraard in de hoogte van de rente. Vergeet daarbij niet dat alleen kiezen voor de laagste rente wat beperkt is en jij je breder verdiept. De goedkoopste rente hoeft namelijk niet altijd de beste rente te zijn. Lees hier over het vergelijken van de rente als je een hypotheek in Appingedam af wilt sluiten. 

Kies niet standaard voor de laagste rente

Het is zeer verleidelijk om  standaard voor de laagste rente te kiezen. Het is echter belangrijker om de voorwaarden goed door te nemen. De rente met de laagste rente is niet altijd de beste namelijk. Zo kunnen variabele rentes aantrekkelijk laag zijn, gedurende de looptijd echter kunnen ze zomaar omhoog schieten. Verder is het het onderzoeken waard bij welke rentes je van belastingvoordeel profiteert.  Bij het vergelijken van de rente moet je eerst weten hoeveel je precies wenst te lenen, hoeveel je wilt afbetalen en hoe je wilt afbetalen. De rentes vergelijken voor het afsluiten van een hypotheek in Groningen is wel verstandig. De verschillen kunnen namelijk nog best groot zijn. 

Zeer moeilijk te voorspellen

Vergeet niet dat de looptijd van een lening ook invloed kan hebben op de hoogte van de rente. Vaak wordt echter vooral vergeleken tussen rente met een vaste en met een variabele looptijd.  Bij een vaste rente ligt de rente voor een bepaalde periode vast. Procentueel betaal je dan vaak wat meer ten opzichte van variabele rente, je weet echter wel steeds waar je aan toe bent. Dat is bij een variabele rente niet het geval. Die kunnen nogal schommelen en zijn zelfs door de specialisten maar moeilijk te voorspellen. Toch is het verstandig de hulp van een professional in te schakelen. Die kan je wel vertellen over de verschillende rentes en de risico’s die je neemt als je kies voor een bepaalde rente. Altijd even een bezoek brengen aan de specialist dus.

Rente vergelijken als je een hypotheek af wilt sluiten

Zoals bekend betaal je rente over een lening die je afsluit, dus ook als je een hypotheek in Winschoten afsluit. Er is niet één soort rente, er zijn verschillende mogelijkheden mogelijk. Het is uiteraard belangrijk om de rentes per aanbieder en per rentevorm met elkaar te vergelijken om zo tot de beste keuze te komen.

Rente kan stijgen gedurende de looptijd van de lening

Kies je bijvoorbeeld voor een variabele rente, dan kan het zomaar zijn dat de rente gedurende de looptijd van de lening omhoog gaat. Verder kun jij je afvragen bij welke rente je nou profiteert van belastingvoordeel. Bij het vergelijken van de verschillende mogelijkheden is het goed om je eigen situatie in kaart te hebben. Hoeveel wil je lenen, hoe wil je afbetalen en welke rentevorm past het best bij jouw situatie? Het zijn vragen die allemaal belangrijk zijn als je kiest voor een rentevorm. Eigenlijk kun je pas goed de rente vergelijken als je het exacte leenbedrag weet. Dan pas kun je zien welke aanbieder het goedkoopste rentepercentage aanbiedt.

Vaste en variabele rente

Rentes vergelijken is zeer de moeite waard. Zeker als het gaat om hypotheken, persoonlijke leningen en kredieten dan zijn de rentepercentages nogal eens verschillend. Er kunnen soms grote verschillen ontstaan. De looptijd van een lening speelt ook een rol bij de hoogte van het percentage. De bank loopt een groter risico bij een langere looptijd. En hoe zit het dan precies met het verschil tussen een vaste en een variabele rente?

Hulp bij het maken van goede keuzes

Een vaste rente staat vast voor een afgesproken periode. Vaak ligt het rentepercentage dan hoger dan de variabele rente van dat moment. Bij een vast percentage weet je echter precies waar je aan toe bent. Bij een variabele rente ligt dat anders. Welke rente je kiest ligt sterk aan jouw persoonlijke situatie. De schommelingen in de rentepercentages zijn niet te voorspellen, zelfs niet door een specialist als Schonewille & Ter Harkel. Wel kunnen zij je alles vertellen over de verschillen in rentepercentages en helpen bij het maken van een goede keuze.

Groeien met je bedrijf, makkelijker dan het lijkt

Iedere zzp’er of ondernemer wil altijd blijven groeien met zijn of haar bedrijf. Dit hoeft niet per se te betekenen dat je een groter bedrijfspand moet hebben met meer personeel erin, maar wel dat je meer opdrachten binnenkrijgt, meer klandizie hebt en dus meer winst maakt. Deze groei kan komen door veel externe factoren, maar veel zaken heb je ook in eigen handen. En dat vaak zonder dat je er misschien bij stilstaat. Wil jij nu ook kunnen groeien met jouw onderneming en daardoor succesvoller worden? Bekijk dan deze tips om slechts met een kleine inbreng er zelf voor te zorgen dat je stijgt op de ondernemende ladder.

Investeren, investeren, investeren

Het klinkt misschien wat gek of eng, maar om meer winst te kunnen maken moet je meer investeren. Geld moet rollen, helemaal in een onderneming. Durf daarom te investeren om later meer geld te verdienen. Investeer in personeel, om meer opdrachten tegelijk aan te kunnen nemen. Investeer in een auto, om beter bij je klanten en opdrachtgevers te komen. Investeer in je opleidingen, waardoor je je kennisniveau op peil houdt en je dieper en breder aan het werk kunt. Alle kleine investeringen die je nu doet, komen in de nabije toekomst enorm van pas.

Ga met de tijd mee

Stilstaan is achteruitgaan in de steeds veranderende wereld. Daarom is het belangrijk de trends in de gaten te houden voor zowel jouw bedrijfstak als in het algemeen. Denk hier bijvoorbeeld aan je apparatuur. In een tijd waar alles snel moet gaan, kun je niet meer vertrouwen op een oude pc waar het nog tien minuten duurt voordat die is opgestart en je op internet kunt zitten. Zorg er daarom voor dat de zaken waar je altijd op moet kunnen rekenen je niet tegenwerken je werk te kunnen doen of je deadlines te halen.

Houd je klanten tevreden

Niet alle investeringen hoeven direct om geld te gaan. De belangrijkste investering is namelijk in je klanttevredenheid. Als je klanten tevreden zijn over je werk, zullen deze vaker terugkomen en aan andere mensen je diensten aanbevelen. Mond-tot-mondreclame is de beste manier van reclame, en dat terwijl je er geen cent extra aan uit hoeft te geven.

Met een paar kleine aanpassingen kun je dus snel met je bedrijf groeien. Hoe beter je op de bovenstaande punten let, hoe eenvoudiger het gaat worden boven de concurrentie uit te komen en misschien wel mee te spelen met de grote jongens.

Voordelig geld lenen

Onlangs heeft de overheid geld lenen goedkoper gemaakt. Dit na advies van het NIBUD. Ondanks deze maatregel is lenen soms nog erg duur, naast dat is het afwachten of alle kredietverstrekkers er gehoor aan geven. In deze blog de adviezen hoe je wel voordelig geld kan lenen.

Lage rente

Feit is dat de rente historisch laag is. Hierdoor was het voor de overheid in zekere zin eenvoudig om in te grijpen in de rente tarieven. En ondanks de verlaagde rente blijft rood staan op de betaalrekening bij de bank en kopen op afbetaling bij een online shop duur. De reden is dat kleine leningen duurder zijn dan grote leningen. Hierdoor kan het wel eens interessant zijn om al de kleine leningen te vervangen voor één grote lening. Later in deze blog meer informatie over waar snel een lening aanvragen mogelijk is om van die dure kredieten af te komen.

Let op waar je leent

Geld lenen is een kwestie van goed vergelijken en het uitkienen. Je moet dan ook nooit in een impuls een beslissing nemen. Bij autodealers zie je bijvoorbeeld wel eens van die aanbiedingen die je maar beter na kan rekenen. Al snel kom je erachter dat een private lease constructies of een koop nu betaal later actie op de lange termijn duur lenen is. Maar let ook op met het online shoppen. De rente kan dan wel afgetopt zijn op maximaal 10% maar wie zegt dat er geen bijkomende kosten zijn? Daarbij is 10% nog steeds een forse rente. Maar ook op meer plekken als bij die autodealer en online shop kan het voordeeltje op de lange termijn onvoordelig uitpakken.

Lening aanvragen

Bij een het aanvragen van een lening komt eerst de lening vergelijken. En hierin is veel voordeel te halen. Stel; het is een grote lening voor bijvoorbeeld een caravan. Dan kan het interessant zijn om iets meer te lenen dan wat de caravan kost als bijvoorbeeld je bankrekening in het rood staat. Dan los je met die goedkope lening die dure lening af, en een grote lening; daarover gaat echt geen 10% rente. En zo op die manier kun je het uitkienen en voordeel halen. Leningen vergelijken, maar ook afsluiten, gaat veilig en snel via leningen.nl en dan heb je gegarandeerd voordeel. De rente is immers laag, er is inflatie dus wat je nu koopt is over een tijdje duurder, en de kosten van de leningen zijn transparant. Zo kun je kopen wat je graag wil hebben, en ben je van de dure leningen af.

Digibyte snel, makkelijk en eenvoudig

In 2013 is het idee voor de Digibyte ontstaan. Niet lang daarna, begin 2014 kwam het platform tot leven. Inmiddels is Digibyte niet meer van de markt weg te denken en is deze cryptomunt razend populair. De lage koerswaarde van DGB, de afkorting van Digibyte, is op dit moment erg interessant. Door een kleine investering te doen ontvang je een behoorlijk aantal munten die opeens heel veel waard kunnen worden als de koers stijgt. Je kan de munten eenvoudig en makkelijk kopen en veilig opslaan in een persoonlijke digitale portemonnee. Wie wil er nu niet snel, makkelijk en eenvoudig geld verdienen? Twijfel dan niet langer en maak een account aan.

Digibyte direct in jouw account
Digibyte ontvang je direct op je account zonder enige vertraging. Een account aanmaken gaat snel en wanneer je je hebt aangemeld heb je direct een wallet tot je beschikking. Hierin kan je jouw munten verzamelen en alleen jij hebt toegang tot deze portemonnee. Dit zorgt voor een veilig gevoel. Ook kan je overal ter wereld inloggen zonder dat anderen in jouw account kunnen. Dit komt door apparaatherkenning, waardoor je het direct weet als iemand anders probeert in te loggen in jouw account. Verscheidene betaalmethoden zorgen ervoor dat je de betalingen gemakkelijk kunt uitvoeren. Dit gaat bijvoorbeeld via iDEAL of via een bankoverschrijving. Hoe snel de bank zorgt voor de overschrijving is verschillend. De ene bank is daar sneller in dan de andere bank.

Digibyte populair onder gebruikers
De klanten op het platform zijn tevreden over Digibyte. Dankzij de blockchaintechnologie gaat betalen veiliger en sneller. Digibyte kan veel meer transacties verwerken per tijdseenheid dan Bitcoin. Hierdoor wordt Digibyte nog aantrekkelijker voor gebruikers op platformen. Het is dan ook geen verrassing dat zich steeds meer mensen aanmelden. Wanneer de koers zal stijgen, zul je veel winst kunnen maken. Dit is uiteraard een prettig vooruitzicht.

Goede munt en goed beschermd
Digibyte is een munt die door veel mensen gezien wordt als een goede investering op lange termijn. Met de gedachte dat jouw munten goed beschermd zijn en dat je precies weet wat er met jouw munten gebeurt, kun je met een gerust hart zakendoen. Deze onafhankelijkheid en tegelijkertijd ook vrijheid in wat jij wilt bereiken, geeft een ultiem gevoel van zelfstandigheid en vooruitgang. De weg naar winst en succes ligt voor je open.

Hoe ontstaat er een bepaalde overwaarde woning?

Uw overwaarde huis opnemen zorgt er in de praktijk voor dat u over een extra financiële waarborg komt te beschikken. Deze waarborg kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo kunt u ze bijvoorbeeld inroepen voor het afsluiten van een tweede hypotheek. Daarnaast kan uw overwaarde woning ook worden gebruikt voor het verhogen van de bestaande hypotheek. Wilt u graag een andere financiering afsluiten en bent u daarvoor eveneens nog op zoek naar een extra waarborg? Ook dan kan kijken in de richting van uw gerealiseerde overwaarde woning mogelijks de moeite waard zijn.

Hoe komt een overwaarde woning tot stand?

In eerste instantie is het natuurlijk belangrijk om te weten te komen op welke manieren een bepaalde overwaarde woning tot stand komt. Twee verschillende situaties kunnen hier van aan de basis liggen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk dat u er voor heeft gekozen om extra afbetalingen te doen van uw hypotheek. Deze extra afbetalingen kunnen uiteindelijk leiden tot een mooie overwaarde. Dat is echter niet alles. Daarnaast is er namelijk ook nog de marktwaarde van uw vastgoed. Het is algemeen bekend dat vastgoed door de jaren heen stelselmatig duurder is geworden. Ook op deze manier kan er op termijn dan ook sprake zijn van een erg lucratieve overwaarde waarmee u aan de slag kunt gaan.

Wat maakte overwaarde woning zo interessant?

Wanneer er bij uw woning sprake is van een bepaalde overwaarde of eigenwoningreserve kan dat verschillende interessante voordelen met zich meebrengen. U kunt deze overwaarde dan ook gebruiken voor tal van verschillende doeleinden, namelijk:

  1. Voor het kopen van een nieuwe woning in binnen- of buitenland;
  2. Voor het verhogen van de bestaande hypotheek waarover u beschikt;
  3. Voor het verlagen van de hypotheekrente welke u moet betalen;
  4. Als onderpand voor een niet vastgoed gerelateerde financiering;

Let wel, uw overwaarde woning dient louter aanzien te worden als een extra waarborg. Dit betekent concreet dat ze nooit een garantie biedt voor wat toegekend krijgen van bijvoorbeeld een hogere hypotheek betreft. Het is de hypotheekverstrekker die hierover zal beslissen.

Hoe de overwaarde van uw woning achterhalen?

Is het voor u niet helemaal duidelijk of er bij uw woning nu wel of niet sprake is van een bepaalde overwaarde? U kunt dit eigenlijk vrij eenvoudig (laten) controleren. In eerste instantie kunt u bijvoorbeeld een onafhankelijke taxateur vragen om een taxatie uit te laten voeren. Dat is echter niet alles. Daarnaast kan ook de WOZ-waarde van uw huis dienen als indicatie voor een potentiële overwaarde. De WOZ-waarde wordt aangegeven in de WOZ-beschikking welke u jaarlijks in de bus ontvangt.

Fiscale regelingen voor overwaarde woning

Tot slot zult u er eveneens rekening mee willen houden dat er voor de overwaarde van uw woning verschillende fiscale regelingen van toepassing zijn. In eerste instantie is er de winst bij woningverkoop. Deze zorgt er voor dat er geen inkomstenbelasting is verschuldigd. Dat is echter niet alles. Daarnaast is er namelijk ook de zogenaamde bijleenregeling. Op het ogenblik dat u binnen een periode van drie jaar een andere woning koopt bent u verplicht om de gerealiseerde overwaarde met uw andere woning daarin te investeren. Doet u dit niet? Dan is het niet mogelijk om de hypotheekrente over dit bedrag van uw belastingen af te trekken. Voor advies over de mogelijkheden en uitdagingen kunt u dag & nacht terecht op Levius.nl.

4 tips voor beginnen met beleggen

De financiële toekomst voorspellen kan niemand. Of je nou beginner bent of ervaren belegger. Echter hebben ervaren beleggers wel veel meer kennis en ervaring om de beurs te voorspellen. Om jou als beginnend belegger op weg te helpen hebben we 4 tips voor je op een rijtje gezet in dit artikel. Lees snel verder voor 4 tips voor beginnen met beleggen.

Tip 1. Bepaal je eigen strategie

Ga je dit jaar voor het eerst beleggen? Dan is het belangrijk om een goed en duidelijk plan te maken. Natuurlijk begin je dan bij stap één en dat is het bepalen van het maximale bedrag dat je wilt beleggen. Vervolgens stel je jezelf de vraag hoelang je dit geld kunt missen, hoeveel rendement je wilt en hoeveel risico je wilt nemen. Ons advies is altijd om niet al je spaargeld te beleggen. Hou altijd een financiële buffer voor onvoorziene uitgaven.

Kijk op Broker24.nl als je van alles te weten wilt komen over het beleggen in aandelen.

Tip 2. Volg niet blindelings voorspellingen

Voorspellingen en adviezen moet je nooit blindelings volgen. Sterker nog, neem ze met een korrel zout. Adviezen van ervaren beleggers zijn leuk om te lezen, maar laat je er niet te veel door beïnvloeden. De beurs is niet voorspelbaar, dus adviezen kunnen net zo vaak niet uitkomen als wel.

Tip 3. Beleg voor de lange termijn

Beleggen gaat om de lange termijn. Je wilt natuurlijk op lange termijn vermogen opbouwen. Buy-and-hold is in de meeste gevallen de meest winstgevende strategie. Als je kijkt naar de beurs van de afgelopen 50 jaar, dan zie je een duidelijke trend naar boven. Op lange termijn kan je dus zeker rendabel beleggen.

Tip 4. Spreiding

Het spreiden van je beleggingen is verstandig. Je zet je geld nooit op één paard natuurlijk. Daarom is ons advies: spreid je beleggingen op verschillende beleggingscategorieën en in verschillende markten.

Je bedrijf laten groeien? 3 bruikbare tips!

bedrijf laten groeien

Als ondernemer wil je natuurlijk niets liever dan succesvol zijn in wat je doet. En dat je dit bent, blijkt wel aan de toename van vaste klanten. Jouw onderneming wordt gewaardeerd om zijn knowhow én vakkundigheid. Uiteraard smaken deze positieve ontwikkelingen naar meer. Je wil jouw doelgroep nog beter kunnen bedienen door de diensten die je aanbiedt uit te breiden. Je stroomt over van energie, je plan van aanpak ligt klaar en je bent voorbereid op de volgende stap om je bedrijf te kunnen laten groeien. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

1. Leren delegeren

De groei van jouw onderneming is onlosmakelijk verbonden met het uit handen geven van bepaalde taken. Want, groei vergt nou eenmaal ook het samenstellen van een team. Misschien heb je al personeel in dienst, of overweeg je deze aan te nemen. In beide gevallen is het van groot belang dat je leert om te delegeren. Hiermee voorkom je dat je straks naast bedrijfseigenaar ook manager wordt waardoor je juist meer werkdruk creëert in plaats van minder. Als je jouw onderneming wilt laten groeien, is het dus ook van belang om zaken los te kunnen laten. Controle houden op afstand is vaak meer dan voldoende.

2. Groeien met een zakelijke lening

Groei betekent investeren. Niet alleen in het aannemen van personeel, maar bijvoorbeeld ook in het uitbreiden van je machinepark, bedrijfswagens of nieuwe bedrijfsruimte. Zakelijke leningen kunnen daarbij uitkomst bieden. Ze geven je de financiële ondersteuning die je als groeiend ondernemer nodig hebt. Een goed bedrijfsplan helpt je daarbij. Zo weet je precies waarin je moet investeren om te kunnen groeien, welk doel je voor ogen hebt én hoe je deze moet bereiken. Een zakelijke financiering is een belangrijke pijler als het aankomt op bedrijfsgroei.

3. Samenwerken is key

Samenwerkingen laten je bedrijf groeien. Op deze manier hoef je als ondernemer het wiel niet opnieuw uit te vinden, terwijl je toch kunt profiteren van andermans specialisaties. Gun je elkaar als ondernemer onderling de winst, dan heeft dit een positieve invloed op de groei van je bedrijf. Daarbij kun je jouw klanten door deze samenwerking nog beter van dienst zijn. Het mes snijdt hier dus overduidelijk aan twee kanten.

3 tips om je hypotheekrente te verlagen

Bij het afsluiten van een hypotheek zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheekvorm, de hypotheekrente, enzovoorts. In dit artikel geven we je drie tips, die kunnen helpen bij het verlagen van de hypotheekrente. Je wilt immers zo goedkoop mogelijk lenen, wanneer je op het punt staat om een nieuwe woning te kopen. Ook daarna wil je profiteren van de laagst mogelijke rente voor je hypotheek.

Tip 1: vergelijk verschillende hypotheekverstrekkers

Het vinden van de goedkoopste hypotheekverstrekker is steeds makkelijker geworden. Er zijn op internet tools te vinden, waarmee je de hypotheekrente van verschillende kredietverstrekkers met elkaar kunt vergelijken. Je maximale hypotheek berekenen is niet alleen interessant om hypotheekverstrekkers te vergelijken. Ook geeft het je een goed beeld van het type woning, waar je naar kunt zoeken.

Tip 2: kies voor een hypotheek oversluiten

Wanneer je eenmaal een hypotheek hebt afgesloten, wil je blijven profiteren van een aantrekkelijke hypotheekrente. Om deze reden kan het slim zijn om af en toe te overwegen, een lopende hypotheek te oversluiten. Een hypotheek oversluiten betekent dat je een nieuwe hypotheek afsluit bij een kredietverstrekker. Met deze nieuwe hypotheek, die logischerwijs tegen een lagere rente wordt afgesloten, kun je de lopende hypotheek in een keer afbetalen. Houd er rekening mee, dat er in sommige gevallen een boete betaald moet worden om versneld af te kunnen lossen.

Tip 3: vergelijk verschillende hypotheekvormen

Het vergelijken van verschillende hypotheekvorm van zal de hypotheekrente niet direct verminderen. Het heeft echter wel invloed op de rente die je in totaal betaalt! Het kan slim zijn om in de eerste maanden veel geld af te lossen. Op deze manier betaal je over de gehele looptijd van je hypotheek minder rente, dan wanneer je maandelijks een gelijk bedrag zou aflossen. Een hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen.

Top