Een lening oversluiten of overstappen

Soms kom je erachter dat de lening die je ergens hebt lopen bij een andere aanbieder veel beter is, omdat je bijvoorbeeld minder premie hoeft te betalen. Het kan dan aantrekkelijk zijn om over te stappen van de ene aanbieder naar de andere en zo de lening over te hevelen naar de betere kredietverstrekker. Dit wordt je lening oversluiten genoemd. Je neemt dezelfde lening dan mee naar een andere geldverstrekker, zoals de bank of een apart kredietkantoor. Maar hoe werkt een lening oversluiten en waar moet je op letten?

Bepalen of de lening beter is

Je kunt bij verschillende geldverstrekkers bekijken hoeveel jouw lening je kan gaan kosten. Dit kan door op de website van de aanbieder de gegevens van de lening in te vullen, zoals het leenbedrag en de gewenste looptijd, en zo de tool de rente en aflossing te laten berekenen. Dit kun je zo vaak doen als je maar wilt, je zit niet aan de gecalculeerde lening vast totdat je deze hebt aangevraagd en is bevestigd. Als je er bij het invullen achter komt dat precies dezelfde lening bij een andere aanbieder beschikbaar is met betere voorwaarden, zoals een lagere rente of een betere looptijd, dan kun je ervoor kiezen om de lening over te sluiten naar de nieuwe aanbieder.

Hoe stap je over?

Een lening oversluiten klinkt heel lastig, maar valt in de praktijk eigenlijk wel mee. Het enige wat je hoeft te doen is de lening die je bij je nieuwe aanbieder af wilt sluiten aan te vragen en de verstrekker regelt de rest. Je bank of kredietkantoor controleert namelijk altijd eerst of je het geld wel kunt lenen en zal jouw huidige lening dan ook zien. Als je akkoord gaat met de overstap, regelt de financiële afdeling van de nieuwe aanbieder de overstap van de huidige aanbieder. Hier hoef je zelf niets extra voor te doen. Na een paar dagen na accorderen krijg je een bevestiging dat het oversluiten succesvol is verlopen en kun jij van hetzelfde geld genieten met betere voorwaarden.

Waar moet je op letten?

Omdat je zelf niet de overstap hoeft te regelen is het heel eenvoudig om je lening over te sluiten zonder gedoe. Het enige wat telt is dat je zeker weet dat de nieuwe lening voordeliger voor je is. Waar je wel op moet letten is het feit dat sommige banken en geldschieters een boete opleggen bij het vroegtijdig beëindigen van de lening. Neem deze boete dan ook mee in je afweging of oversluiten toch wel zo voordelig is en of je wel over wilt stappen als je onder de streep alsnog duurder uit bent.

Meer over lenen vind je op de website van Findio.

Hulp van een advocaat op de werkvloer

Mocht jij in de problemen zijn gekomen op het werk en mocht het zijn gekomen tot een strafbeschikking en ben je het hier niet mee eens? Dan is het aan te raden om voor verzet strafbeschikking te gaan en een advocaat kan je hierbij helpen. Verzet strafbeschikking is iets dat je alleen door een goede advocaat zult moeten laten doen. Vraag jij je af in welke situaties je een advocaat nodig zult hebben op het werk? Dan is het aan te raden om verder te lezen. Onderstaand gaan we je namelijk verschillende voorbeelden geven van wanneer dit nodig is. Ben jij nog op zoek naar een goede strafrechtadvocaat, dan gaan we jou ook een voorbeeld geven van een aanbieder die al veel mensen op de werkvloer geholpen heeft.

Feit is in ieder geval dat je je fijn zult moeten voelen op het werk. Is er een situatie ontstaan waardoor dit niet meer het geval is, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Je zult dan op zoek moeten gaan naar een oplossing, doe je dit niet dan kan dat voor een hoop stress zorgen. Veel stress op de werkvloer kan weer tot een burn out leiden en het is aan jou om ervoor te zorgen dat dit niet gaat gebeuren. Wanneer je een burn out hebt, dan ben je namelijk nog verder van huis, je kunt dan een periode niet werken.

Hulp bij verschillende situaties

In deze alinea gaan we jou zoals gezegd een aantal voorbeelden geven van wanneer het aan te raden is om een advocaat in te schakelen op het werk. Stel nou dat je in een magazijn werkt en je baas zegt opeens dat je spullen uit het magazijn gestolen hebt. Je wordt ontslagen en er wordt ook nog eens een rechtszaak tegen je gestart. Op het moment dat je deze rechtszaak verliest krijg je een strafblad en is het bijna niet meer mogelijk om aan een nieuwe baan te komen. Wanneer dit het geval is, dan wil je natuurlijk je onschuld bewijzen, echter gaat dit erg lastig zonder advocaat. Hier komt namelijk het wetboek bij kijken en een advocaat kan hier erg goed mee overweg, hij is hier immers voor opgeleid en weet precies wat er van hem gevraagd wordt. Een advocaat kan jou uit deze situatie redden. Heb jij dit strafbare feit wel echt gepleegd? Ook dan wil je hier zo goed mogelijk bij geholpen worden.

Een aanbieder die voor je klaarstaat

Mocht je op zoek zijn naar een aanbieder die in bovenstaande situatie echt voor je klaarstaat, bekijk dan verschillende aanbieders op het internet. Op het internet vind je er namelijk een hoop en met behulp van reviews kom je er al snel achter welke strafrechtadvocaat jou het beste kan helpen. Een mooi voorbeeld van een goede aanbieder is https://www.de-strafrechtadvocaat.nl/

Is online marketing een waardevolle investering voor mijn bedrijf?

De jaren 2020 en 2021 zullen voor waarschijnlijk iedere startende, maar ook gevestigde ondernemer in de boeken gaan als bijzondere jaren. De corona pandemie heeft in vele gevallen geleid tot onzekere tijden voor vele ondernemers. Misschien heb jij personeel moeten ontslaan of ben je geforceerd om een compleet andere koers te gaan varen. Iedere ondernemer heeft zo zijn eigen verhaal en keuzes gemaakt om hopelijk toch een positieve draai te geven in zijn of haar organisatie. 

Een nieuwe investering is spannend 

Zo begrijpen wij dat investeren in nieuwe dingen dan ook spannend zijn. Met de corona-maatregelen is de fysieke deur voor veel ondernemers dicht gegaan. Vandaar dat er naar nieuwe mogelijkheden gezocht moesten worden zoals het starten van een online website of webshop. Voor de ondernemers waarbij deze actie nog in de kinderschoenen staat komen wellicht veel nieuwe dingen op je af. Waar laat ik een website maken? Waar besteed ik de hosting uit? Ben ik online vindbaar voor mijn doelgroep? Voor het laatste punt leggen wij in deze blog uit dat het online vindbaar zijn voor jouw doelgroep van absoluut belang is voor het genereren van omzet.  

Welke kanalen moet ik inzetten om online vindbaar te zijn? 

Er zijn verschillende kanalen oftewel ‘disciplines’ om beter vindbaar te zijn voor jouw doelgroep. Je wilt uiteindelijk dat jouw doelgroep conversies gaat verrichten op jouw website. Hiervoor moet je eerst een goede website hebben. Deze moet vervolgens zo goed mogelijk ingericht zijn zodat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren. Dit verhoogt eveneens de kans dat zij converteren. Dit heet ook wel: ‘conversie optimalisatie‘. Oftewel het zo goed mogelijk inrichten van jouw website. Het trekken van bezoekers naar jouw website kan op verschillende manieren.  

Een eerste voorbeeld is e-mail marketing. Hier kun je jouw database klanten precies informeren met hetgeen wat jij kwijt wil aan informatie. Dit allemaal met de hoop dat jouw doelgroep doorklikt voor het kopen van een product of dienst. Ten tweede is het inspelen op de zoekmachine een potentiële kans voor het vindbaar zijn voor jouw doelgroep. Dit kan doormiddel van Google advertenties of inzetten van organische zoekwoorden (SEO).  

Rente op rente bij beleggen: zo werkt het

Wanneer je interesse hebt in beleggen, is de kans groot dat je wel eens bent gestuit op het begrip ‘rente op rente’. Het betreft één van de meest fundamentele en belangrijke principes voor het behalen van een respectabel rendement over je beleggingen. Maar wat is het precies en hoe werkt het in de praktijk? Hieronder lees je er alles over.

Wat is rente op rente?

Rente op rente – ook wel samengestelde rente of compound interest genoemd – is een effect dat optreedt wanneer je beleggingen langer aanhoud. In de basis is het eigenlijk erg simpel. Het werkt namelijk zo: je hebt een bedrag in beleggingen zitten en hier ontvang je jaarlijks een bepaald rendement over. Dit rendement wordt opgeteld bij je startbedrag. Het volgende jaar ontvang je weer een bepaald percentage aan rendement, alleen ditmaal over het bedrag dat is verhoogd met het rendement van het vorige jaar.

Feitelijk zal je dus steeds meer rendement ontvangen, terwijl je geen extra geld inlegt. Wanneer je echter wél geld bijlegt – bijvoorbeeld maandelijks – zal dit effect nog eens extra versterkt worden en zal je je vermogen erg snel zien groeien. Rente op rente kent een soort sneeuwbaleffect en het is een krachtig principe voor mensen die graag relatief passief hun vermogen willen zien groeien.

Hoe zorg je voor rente op rente?

Zoals hierboven al even aan bod kwam; rente op rente is een effect wat met name relevant is voor meer passieve beleggers. Hierbij horen instrumenten als ETF’s en obligaties. Voor de meer actieve trader die liever handelt in CFD’s, turbo’s of andere derivaten zal rente op rente minder relevant zijn. Er moet namelijk wel sprake zijn van een relatief stabiel rendement om rente op rente fatsoenlijk door te berekenen. Daarbij is het belangrijk dat je posities lang genoeg aanhoudt.

Als je daadwerkelijk wil profiteren van samengestelde rente, is het van belang dat je je kosten laag houdt. Zo denken veel beleggers te profiteren van rente op rente, terwijl ze in feite hun winst zien verdampen door hoge transactiekosten. Het is hierom verstandig om zo goedkoop mogelijk te beleggen. Veel beleggers die willen profiteren van compound interest, kiezen ervoor om te handelen binnen de DEGIRO Kernselectie. Voor beleggingsproducten binnen deze selectie betaal je geen transactiekosten. Zo profiteer je optimaal van het rente op rente effect en zet je mooie stappen richting een groter vermogen.

3 redenen waarom het zo belangrijk is om je administratie goed bij te houden

Administratie, misschien niet je favoriete hobby, maar we kennen het allemaal. De administratie is wel belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van jouw bedrijf. Hier lees je 3 redenen waarom het zo belangrijk is je administratie goed bij te houden. 

Problemen met je geldzaken 

Administratie is een belangrijk begrip voor je geldzaken, Als je de administratie links laat liggen, kan dit grote gevolgen hebben voor jouw bedrijf. Kijk maar eens wat er allemaal administratief voor een bedrijf moet gebeuren; loonadministratie, salarisadministratie, omzetbelasting, loonheffingen, inkomstenbelasting, btw-aangifte, vennootschapsbelasting (indien van toepassing) erf- en schenkbelasting, en dit is nog lang niet alles. Veel hé? Je kan je wel voorstellen dat het erg belangrijk is dat dit allemaal goed wordt ingevoerd en verwerkt. Het is dan ook zeer zeker belangrijk dat je de goede kennis en systemen hebt om dit te doen. Je kunt hier overigens natuurlijk ook altijd advies over krijgen, bij bijvoorbeeld: Fiscaal advies Groningen.  

Zonder administratie een hoop chaos 

Eigenlijk komt het een klein beetje op hetzelfde neer als het puntje hiervoor. Een bedrijf kan niet blijven bestaan als de administratie niet goed op orde is. Het is dus vooral ook belangrijk dit goed bij te houden, voordat het allemaal te veel wordt. Veel bedrijven zijn failliet gegaan, doordat ze hun administratie niet meer op orde hadden en uiteindelijk te veel werd. Het is dus zeker belangrijk dat jij jouw administratie goed plant en dit niet links laat liggen. Neem bijvoorbeeld een vaste dag in de week om dit te doen, of laat het uitbesteden zodat je zeker weet dat alles in orde is.  Administratiekantoor Groningen kan de administratie uit handen nemen. Het is wel belangrijk dat je de goede kennis en systemen hebt voor het invoeren van je administratie. Ook bij een beginnende onderneming is dit zo. Als startend bedrijf heb je minder administratie te doen dan een bedrijf dat al 10 jaar bestaat, maar voor startende bedrijven is het erg belangrijk een hoop kennis op te doen.  

Zonder administratie geen personeel meer in dienst 

Dit is misschien wel de meest logische, maar als zonder loon en –salarisadministratie geen personeel. Als je personeel namelijk niet uitbetaald wordt, of telkens te laat ze hier ook snel zat van zijn. Ook voor je personeel is het dus belangrijk dat de administratie goed en tijdig is geregeld. 

Vergelijk de rente als je een hypotheek afsluit

Als je een hypotheek afsluit, dan verdiep jij je uiteraard in de hoogte van de rente. Vergeet daarbij niet dat alleen kiezen voor de laagste rente wat beperkt is en jij je breder verdiept. De goedkoopste rente hoeft namelijk niet altijd de beste rente te zijn. Lees hier over het vergelijken van de rente als je een hypotheek in Appingedam af wilt sluiten. 

Kies niet standaard voor de laagste rente

Het is zeer verleidelijk om  standaard voor de laagste rente te kiezen. Het is echter belangrijker om de voorwaarden goed door te nemen. De rente met de laagste rente is niet altijd de beste namelijk. Zo kunnen variabele rentes aantrekkelijk laag zijn, gedurende de looptijd echter kunnen ze zomaar omhoog schieten. Verder is het het onderzoeken waard bij welke rentes je van belastingvoordeel profiteert.  Bij het vergelijken van de rente moet je eerst weten hoeveel je precies wenst te lenen, hoeveel je wilt afbetalen en hoe je wilt afbetalen. De rentes vergelijken voor het afsluiten van een hypotheek in Groningen is wel verstandig. De verschillen kunnen namelijk nog best groot zijn. 

Zeer moeilijk te voorspellen

Vergeet niet dat de looptijd van een lening ook invloed kan hebben op de hoogte van de rente. Vaak wordt echter vooral vergeleken tussen rente met een vaste en met een variabele looptijd.  Bij een vaste rente ligt de rente voor een bepaalde periode vast. Procentueel betaal je dan vaak wat meer ten opzichte van variabele rente, je weet echter wel steeds waar je aan toe bent. Dat is bij een variabele rente niet het geval. Die kunnen nogal schommelen en zijn zelfs door de specialisten maar moeilijk te voorspellen. Toch is het verstandig de hulp van een professional in te schakelen. Die kan je wel vertellen over de verschillende rentes en de risico’s die je neemt als je kies voor een bepaalde rente. Altijd even een bezoek brengen aan de specialist dus.

Rente vergelijken als je een hypotheek af wilt sluiten

Zoals bekend betaal je rente over een lening die je afsluit, dus ook als je een hypotheek in Winschoten afsluit. Er is niet één soort rente, er zijn verschillende mogelijkheden mogelijk. Het is uiteraard belangrijk om de rentes per aanbieder en per rentevorm met elkaar te vergelijken om zo tot de beste keuze te komen.

Rente kan stijgen gedurende de looptijd van de lening

Kies je bijvoorbeeld voor een variabele rente, dan kan het zomaar zijn dat de rente gedurende de looptijd van de lening omhoog gaat. Verder kun jij je afvragen bij welke rente je nou profiteert van belastingvoordeel. Bij het vergelijken van de verschillende mogelijkheden is het goed om je eigen situatie in kaart te hebben. Hoeveel wil je lenen, hoe wil je afbetalen en welke rentevorm past het best bij jouw situatie? Het zijn vragen die allemaal belangrijk zijn als je kiest voor een rentevorm. Eigenlijk kun je pas goed de rente vergelijken als je het exacte leenbedrag weet. Dan pas kun je zien welke aanbieder het goedkoopste rentepercentage aanbiedt.

Vaste en variabele rente

Rentes vergelijken is zeer de moeite waard. Zeker als het gaat om hypotheken, persoonlijke leningen en kredieten dan zijn de rentepercentages nogal eens verschillend. Er kunnen soms grote verschillen ontstaan. De looptijd van een lening speelt ook een rol bij de hoogte van het percentage. De bank loopt een groter risico bij een langere looptijd. En hoe zit het dan precies met het verschil tussen een vaste en een variabele rente?

Hulp bij het maken van goede keuzes

Een vaste rente staat vast voor een afgesproken periode. Vaak ligt het rentepercentage dan hoger dan de variabele rente van dat moment. Bij een vast percentage weet je echter precies waar je aan toe bent. Bij een variabele rente ligt dat anders. Welke rente je kiest ligt sterk aan jouw persoonlijke situatie. De schommelingen in de rentepercentages zijn niet te voorspellen, zelfs niet door een specialist als Schonewille & Ter Harkel. Wel kunnen zij je alles vertellen over de verschillen in rentepercentages en helpen bij het maken van een goede keuze.

Groeien met je bedrijf, makkelijker dan het lijkt

Iedere zzp’er of ondernemer wil altijd blijven groeien met zijn of haar bedrijf. Dit hoeft niet per se te betekenen dat je een groter bedrijfspand moet hebben met meer personeel erin, maar wel dat je meer opdrachten binnenkrijgt, meer klandizie hebt en dus meer winst maakt. Deze groei kan komen door veel externe factoren, maar veel zaken heb je ook in eigen handen. En dat vaak zonder dat je er misschien bij stilstaat. Wil jij nu ook kunnen groeien met jouw onderneming en daardoor succesvoller worden? Bekijk dan deze tips om slechts met een kleine inbreng er zelf voor te zorgen dat je stijgt op de ondernemende ladder.

Investeren, investeren, investeren

Het klinkt misschien wat gek of eng, maar om meer winst te kunnen maken moet je meer investeren. Geld moet rollen, helemaal in een onderneming. Durf daarom te investeren om later meer geld te verdienen. Investeer in personeel, om meer opdrachten tegelijk aan te kunnen nemen. Investeer in een auto, om beter bij je klanten en opdrachtgevers te komen. Investeer in je opleidingen, waardoor je je kennisniveau op peil houdt en je dieper en breder aan het werk kunt. Alle kleine investeringen die je nu doet, komen in de nabije toekomst enorm van pas.

Ga met de tijd mee

Stilstaan is achteruitgaan in de steeds veranderende wereld. Daarom is het belangrijk de trends in de gaten te houden voor zowel jouw bedrijfstak als in het algemeen. Denk hier bijvoorbeeld aan je apparatuur. In een tijd waar alles snel moet gaan, kun je niet meer vertrouwen op een oude pc waar het nog tien minuten duurt voordat die is opgestart en je op internet kunt zitten. Zorg er daarom voor dat de zaken waar je altijd op moet kunnen rekenen je niet tegenwerken je werk te kunnen doen of je deadlines te halen.

Houd je klanten tevreden

Niet alle investeringen hoeven direct om geld te gaan. De belangrijkste investering is namelijk in je klanttevredenheid. Als je klanten tevreden zijn over je werk, zullen deze vaker terugkomen en aan andere mensen je diensten aanbevelen. Mond-tot-mondreclame is de beste manier van reclame, en dat terwijl je er geen cent extra aan uit hoeft te geven.

Met een paar kleine aanpassingen kun je dus snel met je bedrijf groeien. Hoe beter je op de bovenstaande punten let, hoe eenvoudiger het gaat worden boven de concurrentie uit te komen en misschien wel mee te spelen met de grote jongens.

Voordelig geld lenen

Onlangs heeft de overheid geld lenen goedkoper gemaakt. Dit na advies van het NIBUD. Ondanks deze maatregel is lenen soms nog erg duur, naast dat is het afwachten of alle kredietverstrekkers er gehoor aan geven. In deze blog de adviezen hoe je wel voordelig geld kan lenen.

Lage rente

Feit is dat de rente historisch laag is. Hierdoor was het voor de overheid in zekere zin eenvoudig om in te grijpen in de rente tarieven. En ondanks de verlaagde rente blijft rood staan op de betaalrekening bij de bank en kopen op afbetaling bij een online shop duur. De reden is dat kleine leningen duurder zijn dan grote leningen. Hierdoor kan het wel eens interessant zijn om al de kleine leningen te vervangen voor één grote lening. Later in deze blog meer informatie over waar snel een lening aanvragen mogelijk is om van die dure kredieten af te komen.

Let op waar je leent

Geld lenen is een kwestie van goed vergelijken en het uitkienen. Je moet dan ook nooit in een impuls een beslissing nemen. Bij autodealers zie je bijvoorbeeld wel eens van die aanbiedingen die je maar beter na kan rekenen. Al snel kom je erachter dat een private lease constructies of een koop nu betaal later actie op de lange termijn duur lenen is. Maar let ook op met het online shoppen. De rente kan dan wel afgetopt zijn op maximaal 10% maar wie zegt dat er geen bijkomende kosten zijn? Daarbij is 10% nog steeds een forse rente. Maar ook op meer plekken als bij die autodealer en online shop kan het voordeeltje op de lange termijn onvoordelig uitpakken.

Lening aanvragen

Bij een het aanvragen van een lening komt eerst de lening vergelijken. En hierin is veel voordeel te halen. Stel; het is een grote lening voor bijvoorbeeld een caravan. Dan kan het interessant zijn om iets meer te lenen dan wat de caravan kost als bijvoorbeeld je bankrekening in het rood staat. Dan los je met die goedkope lening die dure lening af, en een grote lening; daarover gaat echt geen 10% rente. En zo op die manier kun je het uitkienen en voordeel halen. Leningen vergelijken, maar ook afsluiten, gaat veilig en snel via leningen.nl en dan heb je gegarandeerd voordeel. De rente is immers laag, er is inflatie dus wat je nu koopt is over een tijdje duurder, en de kosten van de leningen zijn transparant. Zo kun je kopen wat je graag wil hebben, en ben je van de dure leningen af.

Digibyte snel, makkelijk en eenvoudig

In 2013 is het idee voor de Digibyte ontstaan. Niet lang daarna, begin 2014 kwam het platform tot leven. Inmiddels is Digibyte niet meer van de markt weg te denken en is deze cryptomunt razend populair. De lage koerswaarde van DGB, de afkorting van Digibyte, is op dit moment erg interessant. Door een kleine investering te doen ontvang je een behoorlijk aantal munten die opeens heel veel waard kunnen worden als de koers stijgt. Je kan de munten eenvoudig en makkelijk kopen en veilig opslaan in een persoonlijke digitale portemonnee. Wie wil er nu niet snel, makkelijk en eenvoudig geld verdienen? Twijfel dan niet langer en maak een account aan.

Digibyte direct in jouw account
Digibyte ontvang je direct op je account zonder enige vertraging. Een account aanmaken gaat snel en wanneer je je hebt aangemeld heb je direct een wallet tot je beschikking. Hierin kan je jouw munten verzamelen en alleen jij hebt toegang tot deze portemonnee. Dit zorgt voor een veilig gevoel. Ook kan je overal ter wereld inloggen zonder dat anderen in jouw account kunnen. Dit komt door apparaatherkenning, waardoor je het direct weet als iemand anders probeert in te loggen in jouw account. Verscheidene betaalmethoden zorgen ervoor dat je de betalingen gemakkelijk kunt uitvoeren. Dit gaat bijvoorbeeld via iDEAL of via een bankoverschrijving. Hoe snel de bank zorgt voor de overschrijving is verschillend. De ene bank is daar sneller in dan de andere bank.

Digibyte populair onder gebruikers
De klanten op het platform zijn tevreden over Digibyte. Dankzij de blockchaintechnologie gaat betalen veiliger en sneller. Digibyte kan veel meer transacties verwerken per tijdseenheid dan Bitcoin. Hierdoor wordt Digibyte nog aantrekkelijker voor gebruikers op platformen. Het is dan ook geen verrassing dat zich steeds meer mensen aanmelden. Wanneer de koers zal stijgen, zul je veel winst kunnen maken. Dit is uiteraard een prettig vooruitzicht.

Goede munt en goed beschermd
Digibyte is een munt die door veel mensen gezien wordt als een goede investering op lange termijn. Met de gedachte dat jouw munten goed beschermd zijn en dat je precies weet wat er met jouw munten gebeurt, kun je met een gerust hart zakendoen. Deze onafhankelijkheid en tegelijkertijd ook vrijheid in wat jij wilt bereiken, geeft een ultiem gevoel van zelfstandigheid en vooruitgang. De weg naar winst en succes ligt voor je open.

Top