4 tips voor beginnen met beleggen

4 tips voor beginnen met beleggen

De financiële toekomst voorspellen kan niemand. Of je nou beginner bent of ervaren belegger. Echter hebben ervaren beleggers wel veel meer kennis en ervaring om de beurs te voorspellen. Om jou als beginnend belegger op weg te helpen hebben we 4 tips voor je op een rijtje gezet in dit artikel. Lees snel verder voor 4 tips voor beginnen met beleggen.

Tip 1. Bepaal je eigen strategie

Ga je dit jaar voor het eerst beleggen? Dan is het belangrijk om een goed en duidelijk plan te maken. Natuurlijk begin je dan bij stap één en dat is het bepalen van het maximale bedrag dat je wilt beleggen. Vervolgens stel je jezelf de vraag hoelang je dit geld kunt missen, hoeveel rendement je wilt en hoeveel risico je wilt nemen. Ons advies is altijd om niet al je spaargeld te beleggen. Hou altijd een financiële buffer voor onvoorziene uitgaven.

Kijk op Broker24.nl als je van alles te weten wilt komen over het beleggen in aandelen.

Tip 2. Volg niet blindelings voorspellingen

Voorspellingen en adviezen moet je nooit blindelings volgen. Sterker nog, neem ze met een korrel zout. Adviezen van ervaren beleggers zijn leuk om te lezen, maar laat je er niet te veel door beïnvloeden. De beurs is niet voorspelbaar, dus adviezen kunnen net zo vaak niet uitkomen als wel.

Tip 3. Beleg voor de lange termijn

Beleggen gaat om de lange termijn. Je wilt natuurlijk op lange termijn vermogen opbouwen. Buy-and-hold is in de meeste gevallen de meest winstgevende strategie. Als je kijkt naar de beurs van de afgelopen 50 jaar, dan zie je een duidelijke trend naar boven. Op lange termijn kan je dus zeker rendabel beleggen.

Tip 4. Spreiding

Het spreiden van je beleggingen is verstandig. Je zet je geld nooit op één paard natuurlijk. Daarom is ons advies: spreid je beleggingen op verschillende beleggingscategorieën en in verschillende markten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*