3 tips om je hypotheekrente te verlagen

Bij het afsluiten van een hypotheek zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de hypotheekvorm, de hypotheekrente, enzovoorts. In dit artikel geven we je drie tips, die kunnen helpen bij het verlagen van de hypotheekrente. Je wilt immers zo goedkoop mogelijk lenen, wanneer je op het punt staat om een nieuwe woning te kopen. Ook daarna wil je profiteren van de laagst mogelijke rente voor je hypotheek.

Tip 1: vergelijk verschillende hypotheekverstrekkers

Het vinden van de goedkoopste hypotheekverstrekker is steeds makkelijker geworden. Er zijn op internet tools te vinden, waarmee je de hypotheekrente van verschillende kredietverstrekkers met elkaar kunt vergelijken. Je maximale hypotheek berekenen is niet alleen interessant om hypotheekverstrekkers te vergelijken. Ook geeft het je een goed beeld van het type woning, waar je naar kunt zoeken.

Tip 2: kies voor een hypotheek oversluiten

Wanneer je eenmaal een hypotheek hebt afgesloten, wil je blijven profiteren van een aantrekkelijke hypotheekrente. Om deze reden kan het slim zijn om af en toe te overwegen, een lopende hypotheek te oversluiten. Een hypotheek oversluiten betekent dat je een nieuwe hypotheek afsluit bij een kredietverstrekker. Met deze nieuwe hypotheek, die logischerwijs tegen een lagere rente wordt afgesloten, kun je de lopende hypotheek in een keer afbetalen. Houd er rekening mee, dat er in sommige gevallen een boete betaald moet worden om versneld af te kunnen lossen.

Tip 3: vergelijk verschillende hypotheekvormen

Het vergelijken van verschillende hypotheekvorm van zal de hypotheekrente niet direct verminderen. Het heeft echter wel invloed op de rente die je in totaal betaalt! Het kan slim zijn om in de eerste maanden veel geld af te lossen. Op deze manier betaal je over de gehele looptijd van je hypotheek minder rente, dan wanneer je maandelijks een gelijk bedrag zou aflossen. Een hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*