3 redenen waarom het zo belangrijk is om je administratie goed bij te houden

Administratie, misschien niet je favoriete hobby, maar we kennen het allemaal. De administratie is wel belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van jouw bedrijf. Hier lees je 3 redenen waarom het zo belangrijk is je administratie goed bij te houden. 

Problemen met je geldzaken 

Administratie is een belangrijk begrip voor je geldzaken, Als je de administratie links laat liggen, kan dit grote gevolgen hebben voor jouw bedrijf. Kijk maar eens wat er allemaal administratief voor een bedrijf moet gebeuren; loonadministratie, salarisadministratie, omzetbelasting, loonheffingen, inkomstenbelasting, btw-aangifte, vennootschapsbelasting (indien van toepassing) erf- en schenkbelasting, en dit is nog lang niet alles. Veel hé? Je kan je wel voorstellen dat het erg belangrijk is dat dit allemaal goed wordt ingevoerd en verwerkt. Het is dan ook zeer zeker belangrijk dat je de goede kennis en systemen hebt om dit te doen. Je kunt hier overigens natuurlijk ook altijd advies over krijgen, bij bijvoorbeeld: Fiscaal advies Groningen.  

Zonder administratie een hoop chaos 

Eigenlijk komt het een klein beetje op hetzelfde neer als het puntje hiervoor. Een bedrijf kan niet blijven bestaan als de administratie niet goed op orde is. Het is dus vooral ook belangrijk dit goed bij te houden, voordat het allemaal te veel wordt. Veel bedrijven zijn failliet gegaan, doordat ze hun administratie niet meer op orde hadden en uiteindelijk te veel werd. Het is dus zeker belangrijk dat jij jouw administratie goed plant en dit niet links laat liggen. Neem bijvoorbeeld een vaste dag in de week om dit te doen, of laat het uitbesteden zodat je zeker weet dat alles in orde is.  Administratiekantoor Groningen kan de administratie uit handen nemen. Het is wel belangrijk dat je de goede kennis en systemen hebt voor het invoeren van je administratie. Ook bij een beginnende onderneming is dit zo. Als startend bedrijf heb je minder administratie te doen dan een bedrijf dat al 10 jaar bestaat, maar voor startende bedrijven is het erg belangrijk een hoop kennis op te doen.  

Zonder administratie geen personeel meer in dienst 

Dit is misschien wel de meest logische, maar als zonder loon en –salarisadministratie geen personeel. Als je personeel namelijk niet uitbetaald wordt, of telkens te laat ze hier ook snel zat van zijn. Ook voor je personeel is het dus belangrijk dat de administratie goed en tijdig is geregeld. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*